Nyskriven Luciamusik från göteborgsartist – se musikvideon här!

Göteborgsartisten Melisha släpper nyskriven musik inför dagens Luciafirande. Musiken är en del i hennes DIY-projekt där hon släpper en låt och musikvideo i månaden som har pågått sedan sommaren 2021. Här kan du lyssna på låten som utgör den 17:e låten i projektet som pågår på obestämd tid.

Låten heter ”Ljusbärare” och är den första låten på svenska i projektet.

  • -”Lucian, ljusbäraren är en metafor för person som ger mycket kärlek och som ofta kan hamna i toxiska relationer på grund av detta. Texten handlar om att bli gaslightad så att man tvivlar på sig själv och sitt ljus.” säger Melisha.

I denna release har Melisha involverat familjen och har också blandat in norsk text i intro och outtro eftersom hon är halvnorsk på mammas sida. I videon ser vi lucior fast med norska traditionella folkdräkter, s.k Bunader.

  • – ”Jag tyckte det var intressant att blanda in min norska kultur, både musikaliskt och visuellt, speciellt eftersom Lucia är ett svenskt fenomen och firandet inte existerar i Norge”, säger Melisha.

Melishas son och systerdöttrar samt syster och pappa är med på körer och den norska texten i outtrot är skriven av Melishas mamma. Outtrot är en 4 stämmig sats som har liksom introt en mer traditionell folkton. I introt kan man även höra kulning. (Melisha kular.)

Länk till din streamingplattform: https://orcd.co/anay48y

Youtube playlistlänk med alla Melishas låtar i projektet

Spotify playlist med alla låtar

Om musiken/videon:

Videon är filmad av Malin Linnell Zovic, Nadja Itäsaari och Melisha

Videon är editerad av Melisha

Svensk text skriven av: Melisha

Norsk text i 4 stämmig outtro skriven av: Elise Tandberg

Medverkande körsång: Natalie Zovic, Ida Zovic, Malin Linnell Zovic, Leonardo Linnell och Bo Erik Linnell

Musik komponerad, producerad, instrument spelade, mixad och mastrad av Melisha

Inspelning av outtro- kör: Bo Erik Linnell